Wafle tortowe „Waflowe Kreacje” mogą być przeznaczone do bezpośredniego spożycia, jak też do dalszego przetwarzania na wyroby cukiernicze.

Są idealne do przekładania ich na wiele sposobów: dżemem, powidłami, frużeliną, czekoladą, miodem, mlekiem skondensowanym, wszelkiego rodzaju masami, np. z jajek na parze, czekoladowo-bakaliową, budyniową, galaretką ze śmietaną i każdą, jaka przyjdzie Państwu do głowy.

Ciekawym pomysłem jest również pomysł na roladę waflową z kartofli czy kotlety waflowe. Sprawdziliśmy. Pyszne i gorąco polecamy, tak jak i nasze wspaniałe i chrupiące wafle „Waflowe Kreacje”.

BAJADERKA WANILIOWA I KAKAOWA Składniki: 1 margaryna, 1 szklanka cukru, ½ szklanki wody, 2 szklanki mleka w proszku, bakalie, kakao lub aromat waniliowy Przygotowanie: margarynę, cukier i wodę zagotować, wystudzić, następnie dodać mleko w proszku bakalie, skruszone wafle i smak (kakao lub aromat waniliowy). Przełożyć wafle (dwa listki) i odłożyć do sklejenia.

ROLADA WAFLOWA (doskonała przekąska do barszczu, surówek i in.) Składniki: kartofle, dużo kopru świeżego, 1 jajko, sól i pieprz do smaku. Przygotowanie: kartofle ugotować, stłuc i wymieszać z koprem, doprawić do smaku, następnie posmarować taka masą uprzednio zmoczone lekko wafle, zwinąć w roladę, odłożyć by się skleiła, następnie moczyć w jajku i bułce tartej i smażyć na patelni.

KOTLETY WAFLOWE Składniki: wędlina, mięso mielone, cebula, jajko, sól i pieprz. Przygotowanie: wyrobić masę z mięsa i wędliny, okładać w kwadraty wafla, moczyć w jajku i bułce i smażyć.